artikel Eerste Communie Brabants Dagblad

Intensievere voorbereiding op eerste communie in Oss, kinderen vaker naar de kerk
08-09-2017

OSS - De voorbereiding van kinderen op hun eerste communie wordt een stuk intensiever in Oss. De communiewerkgroep van de Osse Willibrordusparochie heeft de voorbereiding in een nieuw jasje gestoken.

Waarom de vernieuwing? ,,Het is de laatste jaren steeds duidelijker geworden dat ouders zelf meestal te weinig bagage hebben om hun kinderen naar de eerste communie te begeleiden, iets wat we wel altijd vroegen doordat ze elke week samen met hun kind 'huiswerk' moesten maken", aldus Sandra de Wit en Karin Veldman van de communiewerkgroep.

,,We hebben in navolging van andere parochies besloten de ouders wat meer toe te rusten. We organiseren een viertal ouderavonden waarbij de ouders wat verdieping krijgen. Daarnaast gaat het om het beleven van wat je leert. Daarom vragen we ouders en kinderen wat vaker dan ze gewend zijn naar een eucharistieviering te komen."

Om belangstellenden nader te informeren over de eerste communie in april 2018 en de voorbereiding daarop houdt de parochie op dinsdag 26 september vanaf 20.00 uur een informatieavond in het parochiecentrum te Oss en op donderdag 28 september om 20.00 uur in de kerk in Berghem. Daar wordt ook verder uitgelegd hoe de kinderen kunnen worden opgegeven. Aanmelden voor de informatieavonden is niet nodig.

Bron: Brabants Dagblad 8 september 2017