Eerste Heilige Communie 2020

Nu inschrijven voor Eerste Heilige Communie
26-08-2019

Ook dit jaar willen we als Willibrordus parochie weer de mogelijkheid geven aan kinderen vanaf groep 4 om zich voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie.
Er zal een Eerste Communieviering zijn op:
zondag 17 mei 2020 in de St. Willibrorduskerk te Berghem
en zondag 24 mei 2020 in de Grote Kerk van Oss.

Hoe lang is het geleden dat u met uw kinderen over God sprak?  Wanneer was het de laatste keer dat u met uw kinderen en samen met het gezin heeft gebeden?  In onze drukke tijd met volle agenda’s vinden we daar vaak geen momenten meer voor. Vaak gaan School, werk, thuis en hobby’s voor en stellen we de kerk en bidden maar uit.

Tijdens de voorbereiding op de Eerste Communie willen wij de kinderen en u, als ouders, helpen om de weg naar Christus te vinden of terug te vinden en zich goed op de Eerste Heilige Communie voor te bereiden. Gedurende de kinderbijeenkomsten willen we aandacht besteden aan de persoon van Jezus Christus, de betekenis van de Eucharistie en het leven binnen de kerk. Dat doen we door middel van teksten uit de bijbel, verdere uitleg, maar ook door met de kinderen te zingen. Uw kind kan tijdens deze periode een stapje verder zetten in zijn geloof en zijn geloof weer ‘opfrissen’.  Naast de bijeenkomsten voor de kinderen zullen er ook avonden gepland worden voor u, als ouders, met ideeën over hoe u het geloof in uw gezinsleven kunt omzetten en toepassen. Deze voorbereidingstijd op de Eerste Heilige Communie is een kans om het geestelijke leven in uw gezin weer ruimte te geven. Samen met uw kind(eren) kunt u nog eens terugkijken op de lessen die de kinderen gehad hebben en de verwerking daarbij maken. En zo ook kijken naar waarom u hen heeft laten dopen en wat u hen daardoor mee heeft willen geven voor hun leven.

Om u nader te informeren over de eerste Communie en de voorbereiding daarop willen wij u graag uitnodigen voor de: infoavond op dinsdag 17 september 2019 om 20.00 uur in het Parochiecentrum te Oss of op donderdag 19 september 2019 om 20.00 uur in de kerk Berghem. U hoort op deze avond ook hoe u uw kind kunt aanmelden voor de Eerste Communie.
Een inschrijfformulier vind je op deze website onder downloads.

Van harte welkom namens,
Pastoor R. Kerssemakers,