Ouder-info-avonden Eerste Communie 2019

H. Geestkerk Oss,

H. Willibrorduskerk Berghem,

H. Servatius Megen,

H. Lambertus Haren, H. Petrus Banden Macharen.

Ook dit jaar biedt onze parochie de mogelijkheid aan om uw kind de Eerste Heilige Communie te laten doen. Er zal een Eerste Communieviering zijn op zondag 12 mei 2019 in de H. Willibrorduskerk te Berghem en op zondag 19 mei 2019 in de Grote Kerk van Oss.

Voor belangstellenden organiseren wij een drietal ouder-info-avonden om u op de hoogte te brengen over het project dat we ter voorbereiding op dit sacrament gaan gebruiken.

Op één van deze avonden bent u van harte welkom: dinsdag 18 september a.s. of dinsdag 25 september a.s. om 20.00 uur in het parochiecentrum aan de Koornstraat 6 te Oss, of op donderdag 20 september a.s. om 20.00 uur in de kerk van Berghem.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten is niet nodig en vanaf 19.45 uur bent u welkom.

We gebruiken een gloednieuw project voor de kinderen, samengesteld door kapelaan Beekman en pastoor Kerssemakers. Hiermee willen wij de kinderen helpen om de weg naar Jezus Christus te vinden en zich goed op hun Eerste Heilige Communie voor te bereiden.

Hoe lang is het geleden dat u het met uw kinderen over God had? Wanneer was de laatste keer dat u met uw kinderen en samen met het gezin heeft gebeden? In onze zo drukke tijd met volle agenda’s vinden we daar vaak geen momenten meer voor. Er is altijd iets wat nog gedaan moet worden voor school of hobby’s en gebed en gesprekken worden daarom uitgesteld.

Deze voorbereidingstijd op de Eerste Heilige Communie is een kans om het geestelijke leven in uw gezin weer wat ruimte te bieden. Samen met uw kind(eren) kunt u nog een keer terug kijken naar waarom u hen toen heeft laten dopen en wat u hen daardoor mee heeft willen geven voor hun leven. Uw kind kan in zijn/haar geloof een stapje verder zetten en ook u kunt uw weten en geloof weer “opfrissen”. Naast de lessen voor de kinderen zijn in dit project ook vier avonden alleen voor de ouders gepland met ideeën over hoe u het geloof in uw gezinsleven kunt omzetten en toepassen.

Tijdens de lessen wordt ook met de kinderen gezongen en ze hebben de mogelijkheid zich bij het kinderkoor van de parochie aan te sluiten.

Met kerstmis spelen ze mee in het kerstspel en voor Pasen maken we samen Palmpaasstokken.

Een mooie tijd die ze samen met de andere communicanten zullen beleven.

Op de ouder-info-avonden wordt ook verder uitgelegd hoe de kinderen kunnen worden opgegeven voor het project.

Heeft u nog vragen dan kunt u zich tot de volgende mailadressen wenden:

Oss: info@parochiewillibrordus.nl

Berghem: kapelaanbeekman@parochiewillibrordus.nl

Met vriendelijke groeten

Kapelaan J. Beekman

Pastoor R. Kerssemakers

De leden van de communiewerkgroep