Peuter-kleuter viering kerstavond bezocht door 350 mensen

Mooi kerstspel met zang uitgevoerd door 30 kinderen
26-12-2017

Het geeft wat drukte en rumoer als vanaf 17.00 uur de eerste belangstellenden de Heilige Geestkerk kerk binnen komen om te kijken naar het Kerstverhaal uitgevoerd door 30 enthousiaste kinderen. De kinderen hebben in ongeveer twee maanden -onder deskundige begeleiding- het Kerstverhaal en de liedjes ingestudeerd. Om 17.30 uur zou je kunnen zeggen dat er geen plek meer is in de herberg (in dit geval kerk gevuld met 350 mensen) zo druk is het. Mooi ook als dan de kleinste kinderen naar voren mogen komen om het kerstspel goed te kunnen zien. Door de verteller wordt het Kerstverhaal verteld en afgewisseld door sketches. Het geweldige gelegenheidskoortje zingt de sterren van de hemel begeleidt door piano en dwarsfluit. Ook werd er uit volle borst meegezongen door de bezoekers bij de kerstsamenzang.

Er huppelen drie konijntjes op het groene kleedje, net echt die kleine dreumesen met hun konijnenpakjes. Ook de wijzen met hun geschenken ontbreken niet en volgen de verlichte ster naar de kribbe. Al met al een kerstspel dat niet meer weg te denken is op Kerstavond.

Kinderen en begeleiding, bedankt voor jullie inzet en hopelijk tot het volgende Kerstfeest.

De Redactie