Vastenactie 2018 gaat voor operatie-unit voor gynaecologie in Tanzania

Een eigen actie van de parochies Willibrordus en Benedictus
01-03-2018

Vastenactie 2018 gaat voor operatie-unit voor gynaecologie in Tanzania

Dit is onze actie voor de Vastentijd 2018, met onze bijdrage helpen we mee aan de inrichting van een operatie-unit voor gynaecologie in een kliniek in het centrale deel van Tanzania.

De Missiezusters van het Kostbaar Bloed runnen een gezondheidscentrum St Thomas Kilakala Health Centre in de buurt van Morogoro stad, Tanzania.

In het gebied wonen ongeveer 6441vruchtbare vrouwen en zijn er 41 bevallingen per maand waarvan 10 gecompliceerd genoeg zijn om in de kliniek behandeld te moeten worden.

De zusters en de medische staf die hier werken geven door hun dienstwerk getuigenis van de verlossende liefde van Christus. Met deze operatiekamer kunnen ze betaalbare en duurzame diensten leveren. De gecompliceerde bevallingen kunnen nu ook hier uitgevoerd worden en wel alles in overeenstemming met de katholieke medische ethiek.

De Missiezusters van het Kostbaar Bloed staan borg voor:

- goede en toegewijde doctoren en medisch personeel

volledig voorzien zijn van medicatie en andere faciliteiten voor de operatiekamer.

-het goed onderhouden van de operatiekamer en apparatuur.

Het operatiecomplex in het Centrum is mede opgezet door lokale mensen en met onze hulp hopen de zusters apparatuur aan te kunnen schaffen zoals een anesthesieapparaat, een diathermie ( om bloedingen tijdens de operatie te stelpen), een autoclaaf ( om instrumenten te steriliseren), een operatietafel, operatielamp en een generator als back-up voor als de elektriciteit uitvalt. Met onze bijdrage kunnen levens van moeders en kinderen gered worden.

Sr Dr. Claudia Maria Urio, CPS, Doctor in Charge, St. Thomas Kilakala Health Centre, Morogoro, TANZANIA.

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening:

NL 76 RABO 01404 12298 Parochie Willibrordus, inzake VASTENACTIE

Terug naar het overzicht