Vastenactie 2019 voor de mensen in Venezuela

Op weg naar Pasen: ‘Hoop doet leven’
07-03-2019

Evenals verleden jaar hebben we gekozen voor een vastenproject wat eigen is aan onze Willibrordus Parochie. We kiezen ervoor om de mensen in Venezuela te steunen in deze voor het volk zo moeilijke tijden. Zowel economisch, financieel als mentaal is het heel zwaar. Er is een gebrek aan levensmiddelen, medicijnen maar ook aan geestelijke hulp. De kerk als vrije, onafhankelijke hulporganisatie wordt onderdrukt en tegengewerkt. Via Kerk in Nood willen we een Bisdom of nog liever een parochie steunen met misintenties en andere hulp zodat mensen via hun eigen parochie daadwerkelijk geholpen kunnen worden.

Wij organiseren hiervoor  informatie avonden maar ook sprekers om in de Heilige Mis ons te vertellen over de situatie daar en hoe wij in het kader van de vastenactie kunnen helpen. Wij willen graag goede inhoud geven aan onze voorbereiding op het Paasfeest wat ons ‘nieuw leven in Christus’ brengt en we willen dit ook delen en realiseren met name voor het volk in Venezuela.

Ik hoop dat wij als katholieken in Oss onze broeders en zusters in Christus in Venezuela kunnen steunen met geldmiddelen maar ook met ons gebed en zo hun  hoop op een betere toekomst tot leven kunnen brengen.

Ook de kinderen die de eerste Heilige Communie gaan doen en de Vormelingen zullen we met de ouders  in ons vastenproject ‘Hoop doet leven’ betrekken.

U mag in de komende tijd uitkijken naar meer informatie achter in onze kerken, website: www.parochiewillibrordus.nl en via FaceBook over onze Vastenactie 2019 voor Venezuela: Hoop doet leven.

U kunt uw bijdrage voor deze Vastenactie ook overmaken op: NL76 RABO 0140412298
t.n.v. Parochiebestuur Heilige Willibrordus o.v.v. Vastenactie Venezuela ‘Hoop doet leven’.