Kosters Willibrordus Parochie

De koster, in kerklatijn ook sacrista geheten, is diegene die belast is met de dagelijkse zorg voor het kerkgebouw en het klaarzetten van de verschillende voorwerpen voor de liturgische eredienst.

Hij of zij is een belangrijk figuur in allerlei praktische aangelegenheden in en om het kerkgebouw, zoals verlichting, verwarming en klein onderhoud. Binnen onze pastorale eenheid is per kerk een aantal kosters actief.

De verschillende taken van de koster verschillen van kerk tot kerk, in overleg met het Kerkbestuur. Voor het openen en sluiten van de kerk en voor bijna alle praktische aangelegenheden in en om het kerkgebouw dient u contact op te nemen met de koster. De kosters van de Willibrordus Parochie zijn te bereiken via het secretariaat.