Collecte zonder geld op zak.

Bijdragen via de smartphone.
30-09-2021

Geven in de collecte zonder geld op zak; ook in onze Parochie.

Steeds minder mensen hebben nog contant geld op zak en het komt steeds vaker voor dat men speciaal voor de collecte in de kerk ergens wat vandaan moet zien te toveren. Heel wat parochies gingen ons dan ook al voor met een nieuwe, digitale manier van collecteren. Onze Willibrordusparochie heeft gekozen voor het zogenaamde GIVT-systeem; via een (gratis) app op de smartphone kan men aangeven wat men wil doneren. Als de collectant dan langs komt hoeft men alleen de telefoon in de buurt van het collectemandje te houden en uw bijdrage wordt automatisch overgemaakt.

Gewoon geld kan ook. Zoals uit bovenstaande al mag blijken, blijft het gewoon mogelijk om op de “oude manier” bij te dragen in de collecte.

Uw gift blijft anoniem. De parochie krijgt na elke weekend één bedrag op de rekening gestort waarmee dus niemand te zien krijgt wat u gegeven hebt. Daarmee is een gift via “Givt” dus minstens zo anoniem als geven met contant geld.

Giften zijn achteraf te herroepen. Mocht u per ongeluk een verkeerd bedrag ingevuld hebben, dan is het binnen twee dagen te herroepen.

Wat te doen?

Download de gratis Givt-app.

Registreer u.

Vul in de kerk het bedrag in dat u in de collecte wilt geven. U kunt een voorkeursbedrag van te voren instellen. (Dan verschijnt de vraag om "Bleutooth" in te schakelen).

Houdt u telefoon heel kort bij de collectezak als die langskomt.

Als het gelukt is staat er “Klaar” in het scherm.

QR-code bij kaarsen. Ook kaarsen kunnen binnenkort betaald worden met de Givt-app. Voor dat doel komt er een QR-code op het offerblok. Door die code te scannen wordt de betaling geregeld.

Als eerste zal deze nieuwe vorm van collecteren gebruikt worden in de M.O.O.-kerk in Oss en in de H. Willibrordus in Berghem.

Er zijn geen “haken en ogen”, maar enige handigheid in het omgaan met de smartphone is wel nodig. Meer informatie vind je op de website www.givtapp.net