Grote Kerk Oss Heilig Hart Oss Willibrordus Berghem Servatius Megen Lambertus Haren Petrus' Banden Macharen
Grote Kerk Oss Heilig Hart Oss Willibrordus Berghem
Servatius Megen Lambertus Haren Petrus' Banden Macharen



Einde Heilige Missen in de Heilig Hartkerk

Vanaf 1 september

gepubliceerd: woensdag, 28 augustus 2024

Eind 2021 werd de Heilig Hart van Jezus­kerk uit de voor­ma­lige Heilige Bene­dic­tus­paro­chie gehaald en toe­ge­voegd aan onze pa­ro­chie. Het was voor vele pa­ro­chi­anen een hele ver­an­de­ring en het is eer­lijk te zeggen dat die ver­an­de­ring niet altijd even soepel verliep.

Desalniettemin hebben we als pa­ro­chie ge­pro­beerd om deze kerk nieuw leven in te blazen en een nieuw elan te geven. Terug­blik­kend op de afgelopen jaren moeten we echter con­sta­te­ren dat de red­dingspo­ging niet veel zoden aan de dijk zette. Hoewel er nog enkele nieuwe mensen kwamen, bleef het kerk­be­zoek dalen.

Nu ook kape­laan Renders onze pa­ro­chie verlaat van­wege zijn nieuwe benoe­ming in de pa­ro­chie van De Goede Herder, zien we ons als pas­to­raal team genood­zaakt om de li­tur­gie in de Heilig Hart­kerk te staken.

Vanaf 1 sep­tem­ber 2024 zullen de Heilige Missen, Eucha­ris­ti­sche Aanbid­ding en de biecht­gele­gen­heid in de Heilig Hart­kerk komen te ver­val­len.

Enkel de li­tur­gie van de Poolse pa­ro­chie van de God­de­lijke Barm­har­tig­heid zal nog door­gaan in de Heilig Hart­kerk. De Heilig Hart­kerk sluit dus niet en blijft be­schik­baar voor de li­tur­gie van de Poolse ge­meen­schap. Voor eventuele uit­vaar­ten blijft de kerk nog be­schik­baar. De mis­in­ten­ties die al opge­te­kend waren zullen wor­den overgehe­veld naar de kerk van de On­be­vlekte Ont­van­ge­nis (Grote Kerk).

Voor som­mi­gen is dit mis­schien een zware klap. Hoe pijn­lijk deze beslis­sing ook moge zijn, uit­ein­delijk mogen we ons rea­li­se­ren dat ons geloof niet afhangt van de stenen van het concrete kerk­ge­bouw waarin we samen komen. We mogen ver­trouwen op de lei­ding van de Heilige Geest die ons als ge­meen­schap samen­brengt rond de Eucha­ris­tie.

Daarom nodigen we u graag uit om die ge­meen­schap te vormen in onze paro­chie­kerk van de On­be­vlekte Ont­van­ge­nis van Maria (Grote Kerk). In welk kerk­ge­bouw we samen­ko­men maakt uit­ein­delijk niet veel uit, áls we maar samen­ko­men bij de Heer in de Eucha­ris­tie.